Tokom posljednja 24 sata

Tokom posljednja 24 sata, policija je uhapsila dvije osobe a privela još 11 jer nisu poštovali mjere koje su propisali Vlada Kosova i Ministarstvo zdravlja u vrijeme pandemije.

U saopštenju policije navodi se da su dvije osobe uhapšene u regionu Gnjilana nakon što su otvorili sportske terene na kojima se okupio veći broj ljudi.

Zabilježeno je još pet slučajeva u regionu Prizrena, ali su svi nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem oslobođeni i protiv njih će biti pokrenut redovan sudski postupak. Registrovan je jedan slučaj u regionu Peći i dva u južnom dijelu Mitrovice.

U Novom Selu kod Kamenice policija je zaustavila troje osumnjičenih koji su bili u automobilu i oni su nakon ljekarskog pregleda, zbog nepoštovanja mjera preduzetih u pravcu suzbijanja širenja koronavirusa, upućeni u karantin u Prištinu.

Prema odlukama Ministarstva zdravlja od 18. maja građani imaju pravo da se kreću dva puta dnevno,  dva sata prije podne i isto toliko popodne a na osnovu pretposljednjeg ličnog broja sa lične karte.

Izvor: Kosovo Online