Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao je da je u skladu sa svojim nadležnostima kontaktirao direktora policije i tražio maksimalno angažovanje u istrazi slučaja tragične pogibije mladića iz Gnjilana.

„Uvjeravam vas da će sve mjere dostupne Ministarstvu unutrašnjih poslova i javne uprave biti preduzete bez ikakvog oklevanja. Pozivam tužilaštvo da se ovim slučajem bavi prioritetno. Nadam se da se slični događaji neće ponoviti“, napisao je Sveçla na svojoj Facebook stranici.

Sveçla je izjavio saučešće porodici Musliu, navodeći da su ovakvi tragični trenuci teški za sve i zahtjevaju solidarnost cijelog društva.

Mladić iz Gnjilana, koji je bio na studijama u Njemačkoj, stigao je juče iz te zemlje i bio smješten u Studentskom centru u Prištini, gdje se inače šalju svi koji dođu iz dijaspore, međutim, u predvečernjim časovima bacio se sa petog sprata tog centra i podlegao povredama.

Otac preminulog je za to optužio v.d. premijera Albina Kurtija, i ministre zdravlja i unutršnjih poslova Vitiu i Sveçlu.

Vitia je danas ponudio i ostavku zbog tog slučaja uz napomenu da niko ne bi trebalo da taj dođajaj koristi u političke svrhe i međusobne optužbe, te da bi trebalo da se uzdrže od komentara dok nadležni ne utvrde šta se desilo.

Izvor: Kosovo Online