Smijenjeni ministar

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Agim Veliu, optužio je svoju stranačku koleginicu i predsjednicu Skupštine Kosova Vjosu Osmani da radi u interesu druge stranke.

Veliu je u emisiji Pressing na televiziji T7 rekao da takav njen potez predstavlja izdaju i da njen ostanak u LDK više nema smisla.
"Stav Vjose Osmana nije nešto novo u LDK. I ranije je više puta oštetila svoju stranku, a glasala je i protiv svog premijera. Ne znam šta da kažem osim da je to izdaja protiv interesa svoje stranke.
Ako se Vjosa Osmani svakodnevno protivi odlukama LDK i radi sa drugima protiv nas, nema smisla da ostane u LDK-u", rekao je Veliu, a prenosi Gazeta Express.
Čelnik Demokratskog saveza Kosova se osvrnuo i na izjavu člana Samoopredjeljenja Adnana Rustemija, koji je za Pressing rekao da "ako LDK pokuša da napravi vladu bez PS, to bi bio državni udar."
"LDK nema u agendi koja će vlada biti formirana nakon prijedloga nepovjerenja. Međutim, ne vjerujem da bi, ukoliko se postupa po Ustavu, došlo do puča ", zaključio je Veliu.