Neogovornost na djelu

Policija Kosova je u posljednja 24 sata zabilježila 14 slučajeva nepoštovanja mjera uvedenih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, prenosi RTK2.

Prema navodima policije, uglavnom je u pitanju zatvaranje objekata uslužnih djelatnosti, kojima je, odlukom vlade zabranjen rad.

U regionu Prištine i Prizrena, zabilježena su po tri slučaja nepoštovanja mjera, u regionu Peći pet, dok su u Đakovici zabilježena dva slučaja, a u Južnoj Mitrovici jedan.

U regionu Prištine, na putu Gračanica – Gnjilane, uhapšen je menadžer restorana, jer je policija u objektu zatekla 13 mušterija i četiri radnice.

Osumnjičeni je odbio da zatvori lokal, napao je policijskog službenika koji je tom prilikom povređen i ukazana mu je medicinska pomoć.

Po nalogu tužioca, osumnjičeni je pritvoren nakon informativnog razgovora.

U Podujevu su registrovana dva slučaja nepoštovanja vladinih mjera donetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

U okolini Prizrena zabilježena su tri slučaja nepoštovanja zdravstvenih odredbi tokom epidemije virusa korona, od kojih je jednom licu u Suvoj Reci određen pritvor, dok ostala dva slučaja idu u redovnu proceduru.

U Peći je, jednom licu određen pritvor, takođe zbog kršenja zdravstvenih odredbi u vezi sa koronavirusom, dok su u Istoku zabilježen četiri slučaja.

Na području Đakovice dva lica su pritvorena.