Infrastruktura u skupštini ne ispunjava uslove

Fetah Rudi je prva osoba koja je u invalidskim kolicima ušla u Skupštinu Kosova da bi položio zakletvu kao poslanik, piše Koha.

Zbog nedostatka infrastrukture u skupštini poslaniku Fetahu Rudiju iz Demokratskog saveza Kosova bila je potrebna pomoć članova porodice da bi ušao u skupštinsku zgradu. Kao poslanik u Skupštini Kosova Rudi će se angažovati po više pitanja.

To što je osoba sa posebnim potrebama u neadekvatnim radnim uslovima, neće ga sprečiti da ispunjava svoje obaveze u okviru sedmog saziva Skupštine Kosova. Zajedno sa kolegama, Rudi je registrovan u Skupštini Kosova, pa je rezervisano i posebno mjesto za njega.

Uprkos tome što je među prvim poslanicima koji su ušli u parlament, poslanik DSK, Rudi jedan je od posljednjih koji je napustio skupštinsku salu. Dok je čekao pomoć pozdravljao se sa novim kolegama.

Fetah Rudi je prije 19 godina preživeo pokušaj atentata nakon povratka u svoj zavičaj, Mališevo, poslije nedjeljnog sastanka sa bivšim predsjednikom Kosova i DSK, Ibrahimom Rugovom.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore