Slučaj ubistva Olivera Ivanovića

Skoro dvije godine od ubistva Olivera Ivanovića još nema optužnica protiv osumnjičenih. Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću optužnica će biti stavljena na teret, ali ne i glavno osumnjičenom u tom slučaju Milanu Radoičiću, piše Lajmi.

Advokat Asdren Hoxhaj rekao je za Lajmi da Radoičić ne može biti optužen jer nikada nije saslušan, pa nije obavješten ni o optužnici tužilaštva.

Prema Hoxhaju, istraga može biti suspendovana sve dok tražena osoba ne bude po nalogu uhapšena.

"Ne mislim da bi optužnica mogla biti podignuta, jer dotična osoba nikada nije saslušana, pa nije obavještena o optužnici. Može se podneti krivična prijava i tada se može pokrenuti rješenje za istragu, ali se ona obustavlja do hapšenja osobe za koju je naređeno hapšenje. Nakon hapšenja istraga se može nastaviti i optužnica se može podići“, kaže Hoxhaj.

On kaže da je na snazi Zakon o krivičnom postupku, koji ne dopušta suđenje u odsustvu.

"U ovim okolnostima, dok je još na snazi Zakon o krivičnom postupku, situacija je takva. Očekuje se da će stupiti na snagu novi Zakonik o krivičnom postupku koji će odrediti i mogućnost suđenja u odsustvu. Međutim, kako će biti regulisan novim Zakonikom o krivičnom postupku, ostaje da se vidi - da li će se odredbe promjeniti i u istrazi i na suđenju“, kaže Hoxhaj.

Lajmi piše da je Specijalno tužilaštvo Kosova nedavno izdalo međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića.

Radoičić je viđen na utakmici između Trepče i Crvene zvezde, na fotografiji na kojoj je predstavljen kao predsjednik kosovskog fudbalskog saveza.

Tužilac Syl Hoxha rekao je za Lajmi da će slučaj dobiti epilog u narednim danima, ali je odbio da odgovori koliko će ljudi biti optuženo.

"Radimo u tom pravcu. Kada podnesem optužnicu javno ću je objaviti", rekao je tužilac Hoxha.

Izvor: Lajmi.net/Kosovo-online