Centralna izborna komisija

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi izjavio je da su juče u Centru za brojanje i rezultate ponovo prebrojani glasovi sa 134 biračka mjesta, prenosi Ljajmi.

Elezi je naglasio da je prema trenutnim podacima, prebrojano 31 odsto ili glasovi sa 433 biračka mjesta.
"U subotu, 16. novembra, ponovo je prebrojavano 134 biračka mjesta. Dakle, ukupno prema dosadašnjim podacima, broj prebrojanih kutija je 433 ili približno 31 odsto", ponovio je on.
Postupak ponovnog prebrojavanja glasova počeo je 13. novembra, nakon odluke Vrhovnog suda Kosova, koji je odobrio odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke da se glasovi iz Srbije ne uključe u konačne rezultate izbora.
Kako se podsjeća, Elezi je rekao da je u procesu ponovnog brojanja 1.428 biračkih mjesta i da će glasovi biti prebrojani narednih dana.
Prema njegovim riječima, Centar za brojanje i rezultate radiće u dvije smjene i povećao je broj stolova za prebrojavanje sa 23 na 32, kako bi se ovaj proces što prije završio.
Rezultati neće biti overeni za 15 ili 20 dana, i do tada neće biti poznato sa koliko poslanika stranke ulaze u parlament.