Predsjedničko mjesto LDK-u

Potpredsjednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da će se poštovati volja građana koji su se glasanjem izjasnili da premijer postane lider Samoopredeljenja Albin Kurti, a da će ona najverovatnije biti na funkciji predsjednika Skupštine ili ministra spoljnih poslova, prenosi Telegrafi.

"Lično, vidjeću, još nisam odlučila. To će biti moja odluka, naravno, u konsultaciji sa strankom koju zastupam i biću tamo gdje mogu najbolje da služim svojoj zemlji. Bilo na čelu Skupštine ili na čelu spoljne politike. Međutim, tu odluku još nisam donjela", naglasila je Osmani.
Govoreći o predsjedniku LDK Isi Mustafi poručila je da on "nije izrazio interesovanje da bude dio vlade", ali i istakla da će mjesto sledećeg predsjednika Kosova dobiti LDK.
"Još nismo razgovarali o predsjedniku Kosova. Ne samo da je to moguće, već bi definitivno LDK i Samoopredeljenje trebalo da sjednu i razgovaraju oko četvorogodišnjeg mandata. Shodno tome, svako političko stajalište tokom tog perioda trebalo bi da bude dio sporazuma. Nismo govorili o imenima. Mustafa je rekao da to mjesto treba da pripadne LDK-u", zaključila je Osmani.