Ubistvo se dogodilo u martu 2019.

Odjeljenje za teška krivična djela Osnovnog suda u Prištini proglasilo je krivim A. P. koji je lišio života 32-godišnjeg F. A. i osudilo ga na 25 godina zatvora. Ubistvo se dogodilo u martu, u ulici "Bajram Gashi" u Lipljanu.

Osnovni Sud u Prištini objavio je da je optuženi proglašen krivim i kažnjen sa 25 godina zatvora, što će biti sprovedeno nakon pravosnažnosti ove presude, računajući vrijeme provedeno u pritvoru od 03. 04. 2019. i sa jedinstvenom novčanom kaznom od 8.000 eura.

"Dana 20. 03. 2019, oko 18:26, u ulici 'Bajram Gashi' u Lipljanu, tačnije u kazinu 'Matrix', A.P. je s ciljem nezakonitog sticanja i prisvajanja tuđe imovine ušao u kazino gdje je izvadio pištolj i uperio ga u sada pokojnog F. A. tražeći novac, gdje mu je ovaj predao novčanik sa novcem i spustio se na zemlju kako bi mu dao i drugi dio novca. A. P. je zatim dva puta pucao pištoljem u njegovom pravcu, pogodivši ga u leđa, a on je umro na licu mjesta, dok je okrivljeni uzeo od žrtve 2.700 eura i pobjegao u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju suda.

Ubistvo F. A. na njegovom radnom mjestu natjeralo je poslanike u skupštini da pokrenu inicijativu za zabranu kockanja.

Nakon ovoga, Skupština je ukinula Zakon koji je dozvoljavao lokalima igara na sreću da obavljaju svoju djelatnost.

Izvor: Gazeta Express/Kossev