Trenutno 4,99 odsto glasova

Predstavnik Alijanse za novo Kosovo (AKR), Jetlir Zyberaj, koji je i šef kabineta bivšeg ministra spoljnih poslova Behgjeta Pacollija, kaže da će, uprkos tome što su komesari iskrivili volju naroda Kosova, AKR će sa ostalim partijama u koaliciji, biti predstavljena u Skupštini Kosova.

"Uprkos tome da su prljavi komesari (kako ih je nazvala šefica CIK-a) iskrivili volju naroda Kosova tokom parlamentarnih izbora 6. oktobra, AKR će, zajedno sa drugim partijama koalicije, biti predstavljena u parlamentu Kosova. Ovo je sjajna vest za kosovsku demokratiju, jer se volja naroda ne može promeniti", rekao je Zyberaj.
Prema njegovim rečima, niko ne treba da se plaši ponovnog brojanja glasačkih kutija, već samo oni koji su zloupotrebljavali svoje pozicije i pokušali da promene volju naroda.
"To je snažan signal da naša demokratija ne može i neće prihvatiti zloupotrebu volje birača", rekao je on.
Prema poslednjim podacima, koalicija ANK-Inicijativa nakon ponovnog brojanja 314 biračkih mesta ima 4,99 odsto glasova. Ostalo još da se prebroje 24.000 uslovnih glasova i 2.000 glasova osoba sa posebnim potrebama.
CIK je danas odlučio da ponovo prebroji još 530 biračkih mesta zbog nepravilnosti u obrascima, kao i zbog neusklađenosti broja kandidata i partija.