Glasovi jednu noć ostali u Mitrovici

"Više od 20 službenika Centralne izborne komisije su otrovani danas zbog prokrijumčarenih koverata iz Srbije čiji je transport bio neregularan", navodi Indeksonline u najnovijem ekskluzivnom tekstu o današnjim dešavanjima na Kosovu, prenosi portal KoSSev.

Prethodno su preneli i mišljenje stručnjaka za bezbjednost koji je objasnio da je Srbija koristila već oprobane "smrdljive tablete" da "otruje službenike CIK-a", piše Indeksonline.

Ovaj medij navodi da je na Kosovo stiglo oko 5.000 glasova, od kojih je CIK odobrio 3.782 koje je srpska Kancelarija za vezu, na čelu sa oficirom za vezu, Dejanom Pavićevićem, koji je istovremeno i zamjenik takozvanog direktora Kancelarije za Kosovo, prevezla iz Sjeverne Mitrovice u Prištinu. Uz Pavićevića, kao odgovorne za transport navodno otrovanih koverata sa glasovima iz Srbije, označen je i njegov zamjenik, Predrag Nikolić, piše KoSSev.

Jedna od briga, kako dalje navodi Indeksonline je i to što su ti glasovi, prije prevoženja do Prištine, jednu noć, ostali u Mitrovici.

Da su glasovi iz Srbije prevezeni uz logističku podršku Kancelarije za vezu, saopštili su ranije danas i iz Samoopredjeljenja.

Ranijih godina za transport glasova glasača koji su se prijavili za glasanje putem pošte, organizovao je OSCE, dok je glasove prikupljao Komesarijat za izbjeglice Republike Srbije. Ove godine, kako je OSCE sam saopštio, nisu učestvovali u transportu glasova iz Srbije.

Izvor: Indeksonline/KoSSev