Važeća lična karta, pasoš ili vozačka dozvola

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Valmir Elezi je reagujući na izjavu direktora takozvane Kancelarije za KiM u Vladi Srbije Marka Đurića da se Srbi diskriminišu tokom izbornog procesa i da im se zabranjuje da glasaju sa srpskim dokumentima, rekao da je odluka CIK jasna i da glasač mora imati sa sobom dokumenta Kosova, prenosi Indeksonline.

Elezi je istakao da glasač sa sobom može imati bilo koji od dokumenta Kosova – važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu.

On je naglasio da ta odluka važi za svakog člana savjeta biračkih mjesta i za svaku opštinsku izbornu komisiju u svim opštinama Kosova.

Marko Đurić je gostujući na RTS ukazao na zabranu glasanja sa srpskim dokumentima i istovremeno pozvao sve građane, koji imaju pravo da 6. oktobra izađu na birališta i pokušaju da ostvare to svoje pravo, uz poruku da će u srpskim sredinama u biračkim odborima sigurno uvažiti sva dokumenta neophodna za glasanje.

On je pozvao sve koji smatraju Srbiju svojom državom da stanu u jedinstveni blok protiv nastojanja Prištine da istisne svaki srpski uticaj na Kosovu.