Parlamentarni izbori 2019

Kandidatkinja LDK za premijera Vjosa Osmani, objavila je jučer promotivni spot koji je, kako piše Indeksonline, sažeo cijelu 30-godišnju historiju Kosova.

Ono što pada u oči, ističe taj medij, jeste ignorisanje rata OVK, žrtve, kao i hiljada poginulih boraca u borbi za slobodu Kosova.

U svom dvominutnom spotu koji opisuje novu historiju Kosova nije pronašla nijednu sekundu da prikaže grb OVK i herojsku borbu njenog komandanta Adema Jasharija, koji je žrtvovao cijelu porodicu za slobodu Kosova, navedeno je dalje u tekstu.

U njenom fokusu su govori bivšeg predsjednika Ibrahima Rugove koji zahtjeva slobodu i nezavisnost i aktivnost našeg naroda koji uči pod srpskom okupacijom, piše dalje Indeksonline, napominjući da je "Vjosa Osmani u prošlosti ignorisala našu borbu za slobodu, rekavši da smo u rat pobjedili mudro i sa međunarodnim prijateljima, što je u javnosti kritikovano".

"Treba podsjetiti gospođu Osmani, podvlači Indeksonline, da su mnogi poznati komandanti OVK takođe učestvovali u borbi za slobodu Kosova, a koji se danas nalaze na listi poslanika LDK, dok su mnogi od njih pali za slobodu i nezavisnost Kosova, za koju kaže da smo je dobili mudrošću", navodi na kraju teksta portal "Indeksonline".

 Izvor: Kosovo Online