Uhapsila dvije osobe, državljane Albanije

Policija Kosova zaplenila je 31 kilogram marihuane u Đakovici i uhapsila dvije osobe, državljane Albanije, prenosi Koha.net.

Pripadnici Policije Kosova zaplenili su u Đakovici 31 kilogram marihuane i pritom uhapsili dvojicu Albanaca A. M. (1979) i A. M. (1995), saopšteno je iz Policija Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, patrola je, nakon primljenih informacija o sumnjivom vozilu izašla na teren gdje je primjetila dvojicu osumnjičenih.

Direkcije za istragu trgovine narkoticima iz Đakovice i Peći izvršile su pretres vozila i pronašle u prtljažniku jednog od automobila četiri vreće pune marihuane.

Pored marihuane, koja je bila zapakovana u četiri crne najlonske kese ukupne težine 31 kilogram i 102 grama, kao dokazni materijal zaplenjeni su i: oba automobila, jedan dokument, dvije vozačke dozvole, ključevi automobila, tri telefona, kao i 75 eura i 1.800 albanskih leka u gotovini, navodi se u saopštenju policije.

O slučaju je obavješten nadležni tužilac koji je naložio da se otvori slučaj zbog „neovlašćene kupovine, posjedovanja, prodaje ili distribucije opojnih droga, psihotropnih supstanci i analoga“.

Osumnjičenima je određen pritvor u trajanju od 48 sati.