Ne bi bilo fer prema njegovim pristalicama

Poslanik Alternative Ilir Deda, naveo je da ne bi bilo fer prema njegovim pristalicama da sa Mimozom Kusari-Lila ide u Pokret "Samoopredjeljenje", piše Indeksonline.

"To nije fer prema mojim pristalicama, ni prema Pokretu, ni prema biračima PS, ni prema Albinu Kurtiju. Pored toga, koncept ujedinjenja opozicije za mene nije povratak na mala vrata u PS“, naglasio je Deda u komentaru na potvrdu da će Mimoza Kusari-Lila koja je predsjednica Alternative, da se pridruži Samoopredjeljenju.

On je istakao da Pokret Samoopredjeljenje nije tipičan za Kosovo jer u njemu postoji osjećaj zajednice, osećaj zajedničke političke misije i žrtvovanja i dodao da je Albinova umjerenost pozitivan korak,  te da je imao ovakve stavove 2014. godine kakve ima danas, možda ne bi izgubili pet godina, niti bi gledali ogromno pogoršanje stanja društva i države.

“Kada sam se pridružio PS-u u maju 2014. (nakon 4-5 mjeseci političkih, ideoloških i programskih diskusija), složili smo se da treba imati  70 odsto saglasnosti, a da ostatak prepustimo vremenu, imao sam samo jedan zahtjev - da ako odluče da me kandiduju na spisku budem broj 100. Program PS-a smatram prihvatljivim”, naveo je Deda i dodao:

“Poslije godinu dana veoma dobre saradnje, kada je odlučeno da se sva sredstva koriste protiv Zajednice srpskih opština i razgraničenja, prvo sam svima na sastanku rekao da ih ne mogu podržati, a takođe sam se javno distancirao od nasilja.”