Izbori 29. septembra ili 6. oktobra

Prema saznanjima do kojih je portal Kosovo Online došao iz nekoliko izvora na Kosovu, poslanici Skupštine će sutra glasati za njeno raspuštanje.

Portal Kosovo Online takođe saznaje da većina predstavnika manjinskih stranaka, 20 poslanika od kojih je 10 u poslaničkoj grupi Srpske liste, neće biti prisutna na toj sjednici i neće učestvovati u glasanju, kao ni da Srpska lista neće prisustvovati glasanju jer se drži po strani u međualbanskom nadmudrivanju.

Ovakav scenario prema saznanjima Kosovo Online nije najsrećnije rješenje za Demokratsku partiju Kosova Kadrija Veselija, i Hashima Thaçija, koja je na sve načina pokušavala da prolongira raspisivanje izbora, uprkos javno izraženoj želji za raspuštanjem parlamenta.

Poslanici PDK će tako sutra biti u skupštinskim klupama i glasaće za raspuštanje jer nisu uspjeli da naprave neku drugu većinu za formiranje nove vlade bez izbora.

Prema ranijem pisanju Kosovo Online, izbori će najvjerovatnije biti raspisani 29. septembra. Prema informacijama portala, oni evetualno mogu biti prologirani za 6. oktobar, ali su neizbježni u trenutnoj konstelaciji snaga na kosovskoj političkoj sceni.