Sekretar LDK

Lider LDK, Isa Mustafa, pozvao je danas na odvojene sastanke lidere AAK, PSD i NISMA-e, a uprkos tome što su mediji juče izvestili da će biti razgovora o predizbornim koalicijama, za Gazetu Express sekretar LDK, Ismet Beqiri, kaže da će im Mustafa zapravo saopštiti da LDK na izbore ide sama.

"Mogu da potvrdim da je predsjednik Mustafa u stalnom kontaktu sa liderima AAK, NISMA-e, Samoopredjeljenja i PSD. Što se Kurtija tiče, poznato je da je sastanak održan prošle nedjelje. Predsjednik Mustafa će i sve obavjestiti o tome da LDK ide sama na izbore. Mi smo najveća partija i kao takva želimo na izbore da idemo sami“, rekao je Ismet Beqiri, sekretar LDK, za Gazetu Express.

Mediji su juče, pozivajući se na izvor iz Haradinajeve AAK, saopštili da je lider LDK, Isa Mustafa pozvao Haradinaja i lidera PSD, Shpenda Ahmetija na sastanak. Izvor je takoše naveo da će biti riječi o predizbornim koalicijama.

Međutim, kako je danas objasnio Beqiri Gazeti Express, Mustafa će se danas na odvojenim sastancima sresti i sa Haradinajem i sa Ahmetijem, ali i sa liderom NSMA-e, Fatmirom Limajem.

Iako LDK želi da ide sama na izbore, oni ne isključuju mogućnost postizbornih koalicija sa ovim partijama, jedina crvena linija za saradnju LDK je partija koju predvodi Kadri Veseli, PDK.

U ovim trenucima traje sastanak Mustafe i Ahmetija u restoranu hotela Sirijus u Prištini.