Danas se održava sjednica Skupštine Kosova

Delegati raspravljaju o prijedlogu rezolucije o genocidu, zločinu protiv čovječnosti i ratnim zločinima bivšeg režima Srbije počinjenih na Kosovu

Zastupnica Demokratske partije Kosova (PDK) Flora Brovina danas je novinarima pokazala fotografiju koja, kako prenose kosovski portali, dokazuje kako su srbijanski vojnici silovali žene tokom ratnog razdoblja na Kosovu.



Kao što se vidi na slici, trojica srbijanskih vojnika silovala su ženu, a iza njih su bile tri osobe koje su bile na koljenima podignutih ruku, gdje je vojnik stajao s dugom cijevi iznad njih.

Brovina je izjavila za medije kako je žena koja je na fotografiji živa i da je spremna da svjedoči te da će sve dokaze koje posjeduje predati tužilaštvu.

- Dat ću ovo tužiocu - kratko je kazala Brovina za medije, ne navodeći daljnje pojedinosti.



Inače, danas se održava sjednica Skupštine Kosova na kojoj delegati raspravljaju o prijedlogu rezolucije o genocidu, zločinu protiv čovječnosti i ratnim zločinima bivšeg režima Srbije počinjenih na Kosovu.
 
Flora Brovina jedna je od uspješnijih žena na Kosovu koja je poznata ne samo kao političarka već i kao ljekar, borac za ljudska prava i pjesnikinja.

Brovina se tokom svog političkog mandata posebno zalaže za žene koje su preživjele seksualno nasilje tokom rata.