Pakao umjesto života

Valeen (27), Amanda (25) i Tiffany (22) su rođene sestre koje su zavisne od heroina i svakodnevno ga konzumiraju u roditeljskom domu.

Sestre su dozvolile kamerama emisije „Dr Phill“ da snime njihovu svakodnevicu.

Roditelji djevojaka Rich i Linda žele da se suoče sa ovisnošću svojih kćerki koja razdire porodicu.

Valeen je bila najpopularnija djevojka u školi i trebalo je da krene na fakultet. Amanda je bila Miss maturske večeri i željela je da postane oralni higijeničar, dok je najmlađa Tiffany bila sportska zvijezda.

Međutim, nekako su sve skrenule s puta i pale pod čini heroina, koji ih sada povezuje.

„Kada smo saznale da ga sve koristimo, bile smo u fazonu – Pa šta sad? Mogle bismo da se ‘uradimo’ zajedno“, kaže Valeen u video snimku.

Za sve tri sestre dan počinje isto.

„Kada se probudimo ujutru, prva stvar koja nam je na pameti je da se uradimo“, dodala je Valeen.

Kamere su snimile sestre kako sjedaju u automobil i idu da se nađu sa dilerom kako bi kupile heroin za 140 dolara.
Sa drogom u rukama, djevojke žure kući da unesu svoju jutarnju dozu, ali Valeen ne može da čeka toliko dugo i ubrizgava heroin u svoju venu tokom vožnje.

„Heroin je droga po mom izboru. Prvo sam ga šmrkala, zatim sam ga ubrizgavala špricem, a sada mi je prijeko potreban“, pojasnila je Amanda.

Tiffany, koja je nedavno puštena iz zatvora, a četiri puta je bila uhapšena zbog narkotika, je odnedavno primorana da ubrizgava heroin u noge jer su joj vene na rukama propale.

„To je samo začarani krug bijede“, kaže sumorna Tiffany.

Kada stignu kući, Valeen, Amanda i Tiffany grabe svoje špriceve i unose heroin zajedno. One onda obamrlo leže do 12.30 uveče.

„Ne mogu više da gledam svoje kćerke. Odvratne su. Sramota me je njih, posramljena sam“, kaže Linda koja se borila sa ovisnošću od kokaina kada su njene ćerke bile mlađe.

Heroin upravlja životima ovih djevojaka i stvara katastrofalne rezultate.

Valeen spava sa starijim muškarcima kako bi nabavljala novac za heroin i za sebe i za svoje sestre. Amanda se takođe prostituiše odnedavno.

Najstarija sestra, koja je i vođa trija, pokušala je da se izliječi ali njena trezvenost nije dugo trajala. Ona je čak i izgubila starateljstvo nad kćerkom jer je ubrizgavala heroin u njenom prisustvu. Valeen je u emisiji priznala i da često vozi nadrogirana.

Doktor Phill je ocijenio da su sestre kumulativno ubrizgale heroin 36.500 puta.

Emisija je imala pozitivan kraj. Doktor Phill im je ponudio da ih pošalje na rehabilitacije i to da svaka bude na posebnoj, kako ne bi bile zajedno.