I nakon 10 godina od razvoda

Već nekoliko godina žena s inicijalima F.K. suočava se s prijetnjama i ucjenama od strane bivšeg supruga. Ona se od njega razvela zbog toga što je njen bivši suprug vršio nasilje nad njom. No, nasilje od bivšeg supruga nije prestalo. Nakon razvoda, on je pretukao brata bivše supruge, toliko da je morao ležati u bolnici. Najveća frustracija dolazi zbog toga što do sada nije dobila nikakvu pomoć od nadležnih institucija, prenosi KTV.

F.K. je od 2004. godine razvedena od svog supruga. Tokom svih godina koliko su bili zajedno, ona je trpjela premlaćivanja i zlostavljanja, zbog kojih se i razvela, ostavivši za sobom jedno dvogodišnje djete.

Njeno dijete sada ima 9 godina, a ona ga od tada nikada nije vidjela. Osim toga, i nakon raskida njoj je bivši suprug pretio ubistvom.

Ona kaže da je tražila zaštitu, ali joj ni do dana današnjeg nije ponuđena. U znak odmazde bivši muž je napao i članove njene porodice.

Njen brat je pretučen na smrt, a ležao je u bolnici i bio operisan zbog frakture lobanje.

Zbog ovoga je i održan sudski proces, zbog čega članovi njene porodice sumnjaju da odluka Osnovnog suda neće biti u njihovu korist, jer bivši zet ima jake veze.

U međuvremenu optuženi za vrijeme suđenja su negirali da su tukli žrtvu. Oni kažu da imaju svjedoke da su u to vrijeme bili na svom radnom mjestu.