Ovo je pravi monstrum

Don Charles Spirit, (51) ubio je svoju ćerku i šestoro uničića, da bi potom izvršio samoubistvo; najmlađe djete imalo je manje od tri mjeseca, a najstarije 11 godina...

Pedesetjednogodišnji muškarac sa Floride Don Charles Spirit ubio je svoju ćerku i šestoro uničića, da bi potom izvršio samoubistvo, saopštili su danas zvaničnici.

Spirit je, prije nego što se ubio, pozvao hitnu službu, a sebi je oduzeo život nakon što je na lice mjesta stigao zamjenik šerifa okruga Gilkrist, izjavio je šerif tog okruga Robert Shultz, prenio je Reuters.

On je rekao da su svi u kući ubijeni, a da je najmlađe djete imalo manje od tri mjeseca, dok je najstarije imalo 11 godina.

Zločin se dogodio u blizini gradića Bell, oko 56 kilometara zapadno od Gejnsvila. Ubijena ženska osoba je identifikovana kao Sara Spirit (28), majka šestoro djece, tri dječaka i tri djevojčice.

Na mjestu zločina od sinoć se nalaze istražitelji.

Don Spirit porijeklom iz Nju Džerzija, imao je obiman krivični dosije, uključjući osude za posjedovanje ilegalnog oružja i droge i uskraćivanje djeci hrane i smještaja.

On je 2001. godine ubio svog osmogodišnjeg sina u, kako je utvrđeno, nesreći tokom lova, prenio je dnevnik “Orlando Sentinel”.

List je naveo da se on u tom slučaju izjasnio krivim zbog posjedovanja oružja i da je osuđen na tri godine zatvora.