Ilustracija

Sinoć je u Orahovcu ubijena jedna osoba od strane osumnjičenog lica koje je bilo pod dejstvom alkohola. Policija Kosova je izjavila da je osumnjičeni uhapšen.

Oko 23:25 minuta, policija u Orahovcu je dobila informaciju da je u selu Brestovc došlo do pucnjave. Nakon dobijanja informacije jedna policijska patrola je otišla do mjesta i od strane nekoliko svjedoka shvatila da je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, te da je ista od strane rođaka hitno prebačena u Regionalnu bolnicu u Prizrenu.

Na licu mjesta policija je pronašla tragove krvi. Nakon toga su na licu mjesta došle relevantne ekipe policije i državni tužilac, koji su izvršili istražne radnje.

Nakon početne istrage utvrđeno je da je u Regionalnu bolnicu u Prizrenu odvedena muška osoba (1992) koja je preminula u bolnici.

Što se tiče slučaja, policija je uhapsila osumnjičenog rođenog 1968, ali isti nije saslušan pošto je još uvijek bio pod uticajem alkohola.

Organi reda i krim tehnika još uvijek rade na istrazi i danas je na mjestu zločina pronađen pištolj marke M57 kalibra 7.62 mm skriven u stočnoj hrani u dvorištu osumnjičenog, za koje se sumnja da je iskorišteno u pucnjavi.

Također su pronađeni i oduzeta tri šaržera sa ukupno 31 metkom. U cilju materijalnih dokaza oduzeta su i dva šaržera. beživotno tijelo žrtve je poslano na obdukciju.