Broj ubijenih povećao se na deset

Izvori portala "Indeksonline" su potvrdili da je još jedan Albanac sa Kosova, porijeklom iz Kline kod Skenderaja izgubio život.

Prema tim izvorima ubijeni je porijeklom iz Kline kod Skenderaja i u Siriji je ratovao posljednje dvije godine. Oni su rekli da je on navodno ubijen jučer i da je sahranjen na mjestu ubistva.

Porodica ubijenog na Kosovu od danas prima ljude koji žele dati saučešće. Također ovi izvori su rekli da je ubijeni u Siriji bio sa bratom koji se još uvijek nalazi tamo.

Broj Albanaca ubijenih u Siriji i dalje ostaje nejasan, pošto nedostaju podaci potvrđeni od pobunjenika, kao i tamošnjih vlasti. Smatra se da je broj ubijenih već dostigao deset.

Borbe u Siriji počele su prije više od tri godine između snaga diktatora Bashara al-Assada i pobunjenika koji su u početku tražili demokratizaciju zemlje.

Međutim, vremenom, kruže informacije koje kažu da su se pobunjenici podijelili u različite grupe i da je Al Kaida uspjela da utiče među njima. Albanci koji se bore u Siriji u većini slučajeva su poginuli ne znajući na čijoj su strani.