Foto: Gorapress

Kamion natovaren sijenom izgorio je u dvorištu škole u Restelici.

Jutros je u dvorištu osnovne škole u Restelici izgorio kamion natovaren balama sijena. Požar se dogodio oko šest sati ujutro i pričinjena je velika materijalna šteta. Prema prvim procjenama radi se o šteti iznad trideset hiljada eura.
Kamion je bio vlasništvu Rahima Ese, prevoznika iz Restelice koji se nakon operacije kičme već duže vrijeme nalazi na bolovanju. 
"Ja od ovog posla izdržavam porodicu, kamion sam pozajmio mom prijatelju stočaru Gafuru Duljmenu -Dodi kako bi dovezao sijeno. Ne znam šta da radim, od čega ću nakon ovoga izdržavati porodicu", kazao je za Gorapress Rahim Ese, vlasnik izgorjelog kamiona.
Stočar Gafur Doda kaže da je šteta ogromna i da je ostao bez stočne hrane, te da ne zna kako će obezbijediti hranu da stoka prezimi.
"Žao mi je što se ovo dogodilo Rahimu. Čovjeku je izgorio kamion i ko će to nadoknaditi. Da nije bilo kamiona, ja se toliko ne bih brinuo za sijeno. Nakon ove nesreće obratili smo se svima za pomoć i za  sada nemamo nikakav odgovor. Što se tiče počinioca ovog krivičnog djela sumnjamo na osobu koju je policija privela”, kaže Gafur Doda.
Policija je nakon uviđaja uhapsila jednu osobu koja se sumnjiči za namjerno podmetanje požara. Nakon konsultacija sa tužiocem, osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. 
Prema riječima očevidaca vatrogasci su nakon poziva stigli veoma brzo i ugasili požar koji je prijetio da se proširi i izazove opštu opasnost.