Slika iz arhive

Samo za dva dana, prema podacima Policije Kosova četiri osobe su izgubile život, dvije osobe u saobraćajnim nesrećama, dok druge dvije pod drugim okolnostima.

Glasnogovornica Kliničko univerzitetskog centra Kosova (KUCK) u Prištini, Mirlinda Qyqalla, izjavila je za list "Jeta në Kosovë" da je u posljednja dva dana još 80 pacijenata u Klinici za hitne slučajeve bilo smješteno zbog povreda u saobraćajnim nesrećama.

U četvrtak ujutro u saobraćajnoj nesreći, poginuo je 6-godišnjak sa inicijalima A. M u mjestu Veliki Kčić (Kçiq i Madh) na magistralnom putu Mitrovica -Priština, dok je sedam drugih osoba zadobilo povrede i prevezeni su na Kliničko univerzitetskom centru Kosova.

Prema preliminarnoj istrazi smatra se da je do nesreće došlo kada se automobil, marke "BMW" sa domaćim registarskim tablicama, sa sporednog puta iz sela Veliki Kčić uključivao na magistralni put, ne poštujući prednost vozilu koje je saobraćalo na glavnom putu, vozilo marke "Porsche" sa stranim registracijama, koje je saobraćalo u pravcu Prištine.

U srijedu je u Uroševcu jedna osoba poginula nakon što ju je udarilo vozilo. Policija je saopštila da je u ulici "Bajram e Gursel Sylejmani" u Uroševcu motorno vozilo marke "Passat" udarilo pješaka, koji je kasnije poslat na KCUK, ali je u međuvremenu podlegao ranama.

U četvrtak, na prvi dan Bajrama zabilježen je veliki promet u drumskom saobraćaju i, prema riječima glasnogovornika policije Brahima Sadriu, povećana je prisutnost patrola.

Policija je u srijedu prijavila i dva slučaja smrti u Prizrenu. Jedan 50-godišnjak je izgubio život u požaru koji je zahvatio njegovu kuću. Druga žrtva je život izgubila dok je čistila jamu.

Žrtva je izvučena od strane vatrogasaca i poslata je u Hitnoj gdje us ljekari konstaovali smrt.