Policija Kosova trenira strogoću

Shemsi Azemi iz Vučitrna se nije složio sa činjenicom što mu je policija skinula tablice sa vozila koje je loše parkirao. Sumnja se da je, ljut zbog policijske akcije, građanin navodno napao policajce izvan policijske stanice u ovom gradu. Policija je nakon toga Azemija uhapsila, ali kao znak osvete zbog njegovih postupaka, sumnja se da ga je i prebila.

I to sa lisicama na rukama. Ali ni Shemsi Azemi nije ostao skrštenih ruku. Nakon oslobađanja iz policijske stanice, on je tužio policajce za koje tvrdi da su ga tukli 2. avgusta. Vezano za ponašanje dva policijska službenika, tužilac u Osnovnom Tužilaštvu u Mitrovici je izdao nalog da se dva policijska službenika uhapse.

U ponedjeljak je policija uhapsila dvojicu svojih kolega, a kasnije su oni odlukom direktora regionalne policije suspendirani.

Besim Hoti, glasnogovornik policije u Mitrovici, rekao je za list "Tribuna", da su dvojica njegovih kolega uhapšena po nalogu tužioca Osnovnog Tužilaštva na temelju sumnje za zloupotrebu službenog položaja.