Uhapšen jedan od autora subotnje pljačke u Albaniji

Da nije bio uhvaćen od strane policije nastavio bi sa pljačkama i tokom mjeseca avgusta, pošto se sada očekuje još veći priliv Kosovara. Ovako je izjavio 21-godišnji Ardit Maxhuni kada je izveden na ispitivanje, a koji se tereti za dvije oružane pljačke koje su se desile na autoputu Rešen-Kalimaš (Rrëshen-Kalimash) prošle subote ujutro.

Maxhuni je pred plavcima Direktorijata policije okruga Lež (Lezhë), Albanija, ispričao cjelokupan plan kojeg su on i njegov saradnik, također 21-godišnjak Anton Nikolli, koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica, isplanirali.

U međuvremenu, službeni izvori iz policije, tvrde da će čaure pronađene na licu mjesta u kojem se prije dva dana odigrala oružana pljačka, u Repsu kod Mirdite, i oružje koje je pronađeno kod pljačkaša Ardita Maxhuni biti predati na balističku ekspertizu u Tirani. To je zbog toga što se sumnja da su iste osobe bili autori oružane pljačke i ranjavanja pet osoba, među kojima i dvoje djece u mjestu Qafë-Qelë u gradiću Puka 14. jula 2013. godine.

Pištolj i čaure će biti predate na ekspertizu, kako bi se dokazalo autorstvo i nekih drugih pljački za koje se sumnjiče da su počinili Ardit Maxhuni i Anton Nikolli.

U ranim jutarnjim satima u subotu, dvojica Kosovara, F. Ahmeti (51) i O. Cakiqi (55) su opljačkani na autoputu Rrëshen-Kalimash. Nakon pljačke Policija u Albaniji je uhapsila 21-godišnjeg Ardita Maxhuni, a za njegovim saučesnikom Antonom Nikollijem, koji je u bjekstvu, raspisana je potjernica.