Djevojčica (3) u teškom stanju

Sinoć se na auto-putu “Narodni put” nadomak Rubika u Albaniji dogodila teška saobraćajna nesreća, u kojoj je, kako se pretpostavlja, nastradala četvoročlana porodica sa Kosova, javio je “Top Channel”, prenosi Gazeta Express.

Prema preliminarnim podacima, sa lica mjesta došlo je do direktnog sudara automobila i kamiona.

Blerim Avdiaj, 49, zajedno sa suprugom Anjezom i djecom putovao je u Albaniju kada se sudario sa teškim tonažnim vozilom.

Najmlađa Violeta od porodice Avdiaj, koja ima samo 3 godine, ali je u ozbiljnom stanju u traumatološkoj bolnici u Tirani, uspjela se spasiti.

Dionica auto-puta na kojoj se dogodila nesreća je neosvjetljena i sumnja se da je to uticalo na uzrok nesreće, kao i voda na putu.

Na licu mjesta su izašle brojne policijske jedinice, hitna pomoć i vatrogasci.

“Na krivini auto-puta “Narodni put” na benzinskoj pumpi 'Toma', dogodila se saobraćajna nesreća između vozila Citroen i kamiona, sumnja se da su u nesreći nastradale četiri osobe. Istražni tim i Vatrogasna služba su na licu mjesta“, navodi se saopštenju albanske policije.

Ambasador Kosova u Tirani Nait Hasani izjavio je da trogodišnja djevojčica iz Prištine, koja je povređena u nesreći u Albaniji, u kojoj su njeni roditelji, sestra i rođak poginuli, zadobila teške povrede i da se ljekari bore za njen život, prenosi Reporteri.

"Dogodila se nesreća u Rubiku. Imamo 4 mrtva, jedno ranjeno dijete koje je teško povređeno i u nestabilnom je stanju. Ljekari čine napore da joj pruže svu potrebnu pomoć", rekao je Hasani.

Dodao je da su stradale osobe iz okoline Prištine, a da je vozač kamiona koji je učestvovao u udesu iz opštine Orahovac.

"To je bolno. Izražavamo saučešće članovima porodice", rekao je Hasani.

Prema riječima ambasadora trogodišnja djevojčica, ima povrede nogu, stomaka i glave.

Muškarac i žena i dvoje dece poginuli su u nesreći koja se dogodila sinoć na autoputu "Nacionalni put"  nakon što se njihovo vozilo "Citroen" sudarilo sa kamionom kojim je upravljao Isa Shala, takođe sa Kosova, prenosi "Ora News".

Sumnja se da je vozač automobila kojim je porodica putovala sa Kosova pokušao da pretekne vozila ispred sebe.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express