Osuđen na 12 godina zatvora

Njemački list "Bild" piše da je Alabanac sa Kosova Hisen T. (33), koji je Okružnom sudu u Dortmundu prije dva dana osuđen na kaznu zatvora od 12 godina, bio noćna mora za žene u Njemačkoj, prenosi Gazeta Express.

Kako navodi "Bild", Hisen T, koji je osuđen za silovanje, pljačku i nanošenje teških tjelesnih povreda, svoje žrtve je napadao noću.

Ove godine je tako, 4.decembra, na metro stanici u Dortmundu napao djevojku od 25 godina, koju je prvo udario u lice.

"Pritisnuo ju je uza zid, uhvatio je za grlo i udario je u lice dok nije izašla iz lifta. Zatim ju je povukao niz stepenice", rekla je lokalni tužilac Petra Shake.

Kako se navodi u optužnici, Hisen T. je osuđen i za napad na još dvije žene, koje je burtalno petukao.

Prema sudskoj odluci, on je preko noći jurio dvije druge žene na putu kući i brutalno ih pretukao.

Jedna od njih je pretrpela i višestruke prelome lica i bila je u životnoj opasnosti.

U sjevernom dijelu Dortmunda, Hisen T. je napao i ženu od 37 godina koja je zadobila više posjekotina na licu, s obzirom na to da je optuženi nesrećnu ženu udarao po glavi sa staklenom flašom.

Srećom, njen komšija je čuo vapaje za pomoć, a nakon što je pobjegao sa mesta zločina, Hisen T. je uhvaćen nešto kasnije u krvavoj odjeći u obližnjem parku.

Uzetim uzorcima DNK optuženog, policija je uspjela i da ga poveže sa još jednim napadom iz 2016. godine, kada je napadnuta i silovana još jedna žena.

Na nedavno održanom suđenju, optuženi Hisen T. se branio ćutanjem, a njegov branilac je tom prilikom najavio i da će njegov klijent biti podvrgnut psihijatrijskom vještačenju.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express