U zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova, u petak je na svečan način organizovana primopredaja dužnosti između bivšeg ministra Zenuna Pajazitija i novoimenovanog Bajrama Rexhepija.

Sada već  bivši ministar Pajaziti imenovanje Rexhepija za ministra unutrašnjih poslova, ocjenio je kao dobru vijest za ovo Ministarstvo.

"Zadovoljan sam što će moj naslijednik biti Bajram Rexhepi, koji je bio premijer,  moj bliži prijatelj sa kojim sam imao zadovoljstvo da budem u njegovom kabinetu, kada je bio premijer i ovo je dobra vijest za Ministarstvo unutrašnjih poslova“, kazao je Pajaziti.

On je pohvalio rad koji je obavio u ovom ministarstvu, rekavši da su za dvije godine učinjene osnovne  i značajne reforme za bezbjednost zemlje i  za odgovornost uopšte. Naredni izazovi, prema njegovim riječima, neće biti laki.

"Ostali su mnogobrojni izazovi  za reforme, sporvođenje strategije  koju smo usvojili za proces liberalizacije viznog režima“, naglasio je Pajaziti.

Dok je, Rexhepi, govoreći o svojim prioritetima kao novi ministar, klasifikovao tri glavne grupe.

Kao prvo, po njegovim riječima je, stvaranje dobrih uslova za rad uopšte za Ministarstvo unutrašnjih poslova, posebno za policiju Kosova, zatim nastavak odnosa i komunikacije sa međunarodnim faktorima za kreiranje mirne sredine i bezbjednosti u zemlji, kao preduslova za integraciju srpske zajednice u demokratske procese i demokratske institucije.