Pritekao im u pomoć. Došao sam kako bih vam pomogao da uspostavite harmoniju sa univerzumom. Narod ste vrijedan, ali mističan - kaže iscjeljitelj Dva Pera...

Vilijam Dva Pera (50), Indijanac iz plemena Apači koji putuje po svijetu i leči ljude, došao je i u Srbiju kako bi držao predavanja o tradicionalnom načinu liječenja Indijanaca Sjeverne Amerike. U srpskoj javnosti su nastale polemike oko metoda njegovog liječenja, a mnogi se pitaju da li je on vrač, isterivač đavola ili ljekar.

"Preci su mi ostavili u amanet da sve što sam naučio od njih prenesem drugima. Ljudi su ispali iz ravnoteže s prirodom i ja im pomažem da ponovo uspostave harmoniju s biljkama, životinjama i čitavim univerzumom. Energija vas Srba je ekstremna, vi ste kao dabrovi. Vrijedni radnici, a vrlo ste mistični", kaže Dva Pera i dodaje da komunicira samo s dobrim anđelima, od kojih crpi pozitivnu energiju i prenosi je drugima.

 Vilijam Dva Pera posjetio je preko 50 država u cijelom svetu, gdje je držao seminare ljekarima i učio ih da pacijente treba liječiti tradicionalnim metodama umjesto lijekovima.

Kaže da je mnogima pomogao, a najponosniji je na to što je uspio da izliječi svoju asistentkinju Jasminu, koja je poslije pada s konja bila slijepa četiri mjeseca.

"Ja nisam ljekar, ja balansiram organizam. Primam poruke iz kosmosa na razne načine, nekad čujem glasove, a nekad osjećam energiju i kanališem je tako da osoba povrati balans između tijela, duha i psihe", objašnjava Dva Pera.

 Kako kaže, njegove usluge koštaju oko 250 eura, ali, navodno, još nije počeo da ih naplaćuje.