Međunarodni civilni predstavnik/Specijalni predstavnik EU (ICR/EUSR), Pieter Feith, pozdravlja jučerašnju odluku Skupštine Kosova da preduzme odlučne mjere na obezbjeđivanju kontinuirane održivosti Radio-televizije Kosova u narednih šest mjeseci.  

Komentarišući odluku Skupštine Pieter Feith je rekao: 
 
"Skupština je usvojila mjere za obezbjeđivanje kratkoročnog finansiranja RTK dok će nadlježni organi u naredna tri mjeseca razviti opcije za obezbjeđivanje dugoročne održivosti RTK.  Ja u potpunosti podržavam ovu odluku i srećan sam što će je Vlada sprovesti. Revizija RTK koju je predložila Skupština bila bi važna dopunska mjera kojom bi se ojačala odgovornost RTK. " 
 
"Sada je na RTK da mudro iskoristi vrijeme koje ima na raspolaganju i da oblikuje dugoročnu finansijsku strategiju. Finansiranje javnog emitera mora biti predvidivo i stabilno kako bi mogao da nastavi sa svojim glavnim aktivnostima – sa obezbjeđivanjem informativnog, zabavnog i visokokvalitetnog programa za građane. "
 
"Svi sada čekaju da Upravni odbor RTK i novi generalni direktor u naredna tri mjeseca razviju planove i da preduzmu neophodne mjere za obezbeđivanje dugoročne finansijske održivosti i nezavisnosti programa RTK. Ukoliko oni u ispunjavanju ovog cilja rade energično i odlučno onda mogu računati na međunarodne savjete i podršku" - zaključio je Pieter Feith.