Kfor je proširio zonu koju kontroliše na prelazu Jarinje tako da ona sada iznosi 200 puta 200 metara. Njome je praktično obuhvaćena jedna od barikada Srba, ali je juče popodne nedaleko od zone Kfora napravljena nova.

Na prelazu su juče prvi put od izbijanja krize bili i predstavnici Unmika, ali su poslije sastanka sa Kforom napustili punkt.
 
Tokom jučerašnjeg dana uvećan je broj njemačkih vojnika Kfora na ovom prelazu, a helikopterima je dopremljena i mehanizacija za uklanjanje barikada.
 
Na granici Kosova sa Srbijom ima šest zvaničnih prelaza. Jedina dva koja se nalaze na sjeveru, u dijelu sa većinskim srpskim stanovništvom, su Jarinje i Brnjak. Iz Srbije na Kosovo se može ući i na prelazima Merdare, Končulj, Bela zemlja i Mučibabe.

Akcizna roba iz centralne Srbije sada ide isključivo preko Merdara. Roba iz drugih država ulazi preko prelaza koji su najpraktičniji. Na cijelom Kosovu ima oko tridesetak nezvaničnih prelaza. Većinu je Kfor napustio, a Priština nema dovoljno ni mogućnosti niti potencijala da prelaze nadzire pogranična policija.