Dužnosnici u Beogradu lažu srpsku javnost da neće priznati carinske pečate na kojima piše Republika Kosovo i koji sadrže državne simbole. Oni ne govore istinu da na pečatima Kosova piše samo "Carina Kosova" i da nema simbola. Takvi su pečati većine zemalja u svijetu. Kosovski pečati su odobreni prije tri godine i prihvaćeni su od strane EU i UN-a.

No, na nijednom od pečata Carine Kosova, odobrenih prije tri godine, ne piše Republika Kosovo i na njima nema državnih simbola, piše dnevnik Express.

Direktor Carine Kosova, Naim Huruglica je izjavio da većina zemalja u svijetu na njihovim carinskim pečatima nema državne simbole i na njima ne piše "Republika", "Kraljevstvo", itd..

"Nije važno što piše unutar pečata za unutrašnje uređenje zemlje, da li je Republika, Kraljevstvo. Ono što je važno je naziv institucije i države koja izdaje taj pečat. U tom slučaju, na našim pečatima piše Carina Kosova", rekao je Huruglica.

Prema njegovim riječima, srpski političari se igraju s javnošću u Srbiji "da neće prihvatiti pečate na kojim piše Republika Kosovo", na način da nikada neće prihvatiti državne pečate koji su sada priznati od većine država svijeta..."