List "Koha ditore" objavio je detalje iz izvještaja UNMIK policije o ubistvu deset Albanaca u sjevernoj Mitrovici 2000. godine, prema kojem su glavni osumnjičeni za ubistvo dva Albanca bili politički lider Oliver Ivanović i bivši šef policije na sjeveru Dragan Dalibašić. Ivanović demantuje za “Blic” pisanje "Koha ditore" i kaže da je međunarodni tužilac Michael Heartmann još 2002. godine odustao od gonjenja nakon istrage.


Ivanović kaže da je ta optužnica obuhvatala veliki broj Srba sa sjevera. 

"Nije prvi put da albanski mediji objavljuju ovu priču i ona se ciklično pojavljuje čim malo oštrije govorim o organizovanom kriminalu na Kosovu" - kaže Ivanović.

Prema izvještaju pod nazivom "Pandora Sigma", na koji se poziva Koha ditore, glavni osumnjičeni za ubistvo Nderima Ajetija i Nerimana Çaka su bili bivši šef Srpskog nacionalnog savjeta, a sada politički lider sa sjevera Oliver Ivanović i bivši šef policije na sjeveru Dragan Dalibašić.

List podsjeća da 11 godina poslije "masakra", niko još nije osuđen za ubistvo deset osoba i ranjavanje 25 ljudi.

U optužnici UNMIK-a kaže se da su u noći između 3. i 4. februara 2000. godine, organizovane grupe Srba ubile su deset Albanaca, 25 je povrijeđeno u pucnjavi, a 93 ozbiljno povređeno od posljedica batinjanja. U februaru te godine 1.564 albanskih porodica, koje broje 11.364 osoba, proterano je iz sjeverne Mitrovice.