Pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova iz SAD, Florin Krasniqi, podnio je tužbu protiv odlazećeg kosovskog premijera Hashima Thaçija zbog klevete i uvrede.

Krasniqi, koji se pred parlamentarne izbore na Kosovu pridružio pokretu "Samoopredeljenje", juče je bio u Opštinskom sudu u Prištini zbog tužbe protiv Thaçija, čija je Demokratska partija Kosova nedavno saopštila da je Krasniqijeva supruga "četnik".

"Sve što je rečeno u saopštenju PDK za javnost je kleveta, počev od tvrdnji da je moja žena četnik, u vezi moje fabrike vode u Radonjiću, da sam povezan sa preduzećem 'Lamkos', da sam uzimao tuđe žene. Sve ovo protiv mene, iz niskih pobuda, čine Hashim Thaçi i njegova banda", rekao je Krasniqi, a prenosi prištinska štampa.

Saopštenje PDK je usledilo nakon što se Krasniqi odlučio da uđe u izbornu trku u pokretu koji vodi Albin Kurti, iznoseći nezadovoljstvo učinkom Thaçijeve vlade.

Krsniqi je tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine važio za "američkog glasnika" kosovskih Albanaca, sakupljajući novac i oružje za potrebe OVK.

Komentarišući podnošenje tužbe, Thaçi je rekao da je to smješan i tendenciozan potez.

"To je jednostavno smešna i tendenciozna optužba sa izbornim karakterom", rekao je Thaçi.