Komandant američkih snaga u Evropi

Evakuisani iz Avganistana avionima stižu u američke vojne baze širom Evrope, a predviđeno je da jedan dio izbjeglica bude smješten i bazi Bondstil na Kosovu.

Juče do deset sati obavljeno je 88 letova, a prevezeno je 19.000 ljudi. U vojnu bolnicu u Landštulu stigli su i prvi ranjeni američki vojnici. Do sada je evakuisano 111.000 ljudi.

Baza u Ramštajnu ubrzano se puni, pa se ostali evakuisani iz Avganistana raspoređuju u baze širom Evrope.

Juče do deset sati obavljeno je 88 letova, a evakuisano je 19.000 ljudi.

U američkoj bazi u Španiji trenutno se nalazi oko 620 osoba, dok se u bazi na Siciliji nalazi preko 1.000 ljudi.

Tod Volters, komandant američkih snaga u Evropi najavio je da će određeni broj onih koji bi trebalo da budu evakuisani biti smešten i u bazu Bondstil na Kosovu.

U vojnu bolnicu u Landštulu stigli su i prvi ranjni američki vojnici koji su povređeni u napadu ispred aerodroma u Kabulu.

Do sada je evakuisano 111.000 ljudi, a veliki broj Avganistanaca, kao i nekoliko hiljada stranih državljana, još uvek čeka, zbog čega se ispred aerodroma u Kabulu stvaraju ogromne gužve i metež u kojem je tokom protekle nedelje nastradalo nekoliko desetina ljudi.  

Oni koji nisu uspeli da se evakuišu izrazilu su nadu da bi talibani iako su rekli da neće biti nikakvog pomeranja roka ipak mogli da produže rok za evakuaciju.