Premijer u Slavonskom Brodu

Predsjednik hrvatske Vlade Plenković dočekao je premijera Kurtija u Slavonskom Brodu te su zajedno posjetiti i bolnicu u kojoj su smješteni ozlijeđeni putnici.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i premijer Kosova Albin Kurti zajedno su posjetili bolnicu u kojoj su smješteni ozlijeđeni putnici.

Kosovski premijer stigao je Slavonski Brod nakon strašne prometne nesreće u kojoj je život izgubilo 10 ljudi, istakli su iz Vlade Republike Hrvatske.

“Ovo je težak dan za naš narod”, rekao je Kurti.

“Želim zahvaliti premijeru Plenkoviću za pruženu pomoć i brzu reakciju, ali i liječnicima. Naši pacijenti su u dobrim rukama, imaju prsihološku i medicinsku pomoć”, kazao je.

“Posjetio sam pacijente u svim sobama, i one na intenzivnoj. Želim zahvaliti svim medicinskim djelatnicima koji brinu o pacijentima”, dodao je premijer Kosova.

“Tu smo da budemo s našim građanima koji su imali nesreću”, rekao je premijer Kurti koji je došao u Slavonski Brod s nizom ministara.

“Hvala mom prijatelju premijeru Kurtiju, drago mi je što je tako promtno došao. Hrvatski vojni piloti iz misije KFOR-a su helikopterom doveli kosovskog premijera i ministre”, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

“Izražavam još jednom sućut, prije svega obitelji preminulima, Obišli smo sve pacijente, 98 posto niih i je dobro, vjerujem da će hrvatski liječnici učiniti sve”, kazao je Plenković.

Kazao je kako sada s kosovskim premijerom ide posjetiti 15-ak onih koji su neozlijeđeni i smješteni su u slavonskobrodskom pansionu.