DRUŽILI SE

Eden Hazard ovih dana se sastao s dječakom kojeg je prije 11 godina udario tokom jedne utakmice Chelseaja i Swanseaja u Premiershipu Engleske, zbog čega je bio na stubu srama.

Radi se o Charlieju Morganu, koji već odavno nije dječak, a danas je uspješni 27-godišnji biznismen težak 50 miliona eura.

Morgan je s prijateljem Jacksonom Quinnom još 2016. počeo razvijati biznis i osnovali su Au Vodku, a prodajom poznatog pića su osvojili tržište.

U trenutku incidenta s Hazardom Morgan je imao 17 godina, a zbog toga je stekao slavu i to je znao iskoristiti.

Au Vodka je u početku prodavana u lokalnim barovima u Swanseaju, dok je sada dostupna u cijelom svijetu, a proizvodnja je s jednokratne ograničene serije sada povećana na 35.000 dnevnih jedinica, kao i na 2.000 zlatnih boca njenog zaštitnog znaka.

Piće, koje se sada prodaje u 40 zemalja diljem svijeta, podržavaju Floyd Mayweather, Jake Paul i Ronaldinho, a Morgan je 2022. godine uvršten na listu najbogatijih ljudi Sunday Timesa, a potporu u pokretanju biznisa imao je od svog oca, hotelskog magnata Martina Morgana.

Hazard je zbog pomenutog udaranja Morgana prije 11 godina kažnjen s tri utakmice suspenzije, a sada su se oni sreli i družili. Igrali su golf i proveli neko vrijeme skupa.

Podsjećamo, legendarni Belgijanac okončao je karijeru u oktobru 2023. godine, a osim za Chelsea, igrao je još za Real Madrid i Lille.