NIJE SE PROSLAVIO

Slavni belgijski nogometaš Eden Hazard se u oktobru prošle godine oprostio od aktivnog igranja nogometa, a tokom svoje karijere je igrao za Lille, Chelsea i Real Madrid.

U najuspješnijem periodu karijere bio je jedan od najboljih nogometaša svijeta te je s takvim epitetom stigao u redove Real Madrida.

Ipak tamo nije opravdao očekivanja te je označen kao jedan od najvećih promašaja u novijoj historiji Los Blancosa budući da je plaćen 115 miliona eura.

"Otkako sam bio dječak volio sam Zinedinea Zidanea. On je bio u Realu pa sam volio taj klub. Santiago Bernabeu, bijeli dres, to je ono što drugi nemaju. Real Madrid je nešto posebno. To je klub koji se voli hvaliti. Ja nisam takav. Nisam čak ni volio način na koji se igra ako se on usporedi s nekim drugim klubovima. Real je bio moj san, nisam mogao završiti karijeru, a da ne dođem ondje", rekao je Hazard za L'Equipe te dodao:

"Možda sam trebao više trenirati. Imao sam i nezgodne povrede u krivo vrijeme. Operacije, bol, forsirao sam se kad sam se vraćao. Onda je stigao Carlo Ancelotti. Dobro sam igrao na pripremama, ali moje tijelo nije dozvoljavalo više. Boljelo me, povrede su se nizale".

U Realu je proveo četiri sezone, ali je istakao da je gubitkom mjesta u ekipi izgubio i samopouzdanje što je rezultiralo i krahom karijere.

"Izgubio sam mjesto u ekipi, onda sam izgubio samopouzdanje pa i volju. Ljudi se svaki dan bore, nemam se pravo žaliti i govoriti da život nije pošteno. Boljelo me, a na kraju sam to koristio kao izgovor. Nisam pao u depresiju, ali nije mi se više dalo, nisam imao energije ni snage. Žao mi je što sam razočarao navijače Reala, bili su puni nade kad sam stigao. Želio bih im se izviniti i reći im da me tijelo izdalo, da nisam više mogao", kazao je i zaključio:

"Nakon transfera iz Chelseaja rekao sam sebi da je ovo vjerovatno posljednje ljeto u kojem ću odmarati. Zapustio sam se. Roštilj, crveno vino. Nisam pazio što jedem, ali nije ni da sam jeo hamburgere svaki dan. Gurman sam, volim dobro pojesti i popiti u društvu prijatelja. Dijete su glupost, one ne pomažu. Druga je stvar ako želite igrati do 40, ali ja sam znao da nisam takav. U mom frižideru uvijek je bilo šampanjca".