PREKRŠIO PRAVILA

Legendarni Ronnie O'Sullivan sinoć je nakratko prekinuo svoj meč kvalifikacija za World Open protiv Alfieja Burdena, a učinio je to na način da je izuo svoje patike.

Izuo je O'Sullivan svoje patike s nogu tokom petog framea, pri rezultatu 2:2 i tokom poteza protivnika, a sudija je prekinuo meč jer to nije dozvoljeno.

Nakon meča je O'Sullivan progovorio o zdravstvenom problemu koji ga muči već duži period i koji je razlog takvog njegovog poteza.

"Imam plantarni fasciitis. Najlakše ću vam to objasniti ako kažem da imam modrice na peti. Dakle, kada se oslonim na nogu to jako boli", rekao je O'Sullivan, koji često između svojih poteza zna sjesti i uzeti predah od nekoliko sekundi, što začudi fanove.

"Kožne cipele su mi razbile pete na komade tako da sam morao pribjeći stavljanju velikih starih đonova kako bih odmorio stopala", ispričao je popularni Raketa.

Ranije su čelnici Svjetske snooker organizacije dali dozvolu O'Sullivanu da može igrati mečeve u patikama, a ne u cipelama kako je to predviđeno pravilnikom. No, sada je on otišao korak dalje i želio igrati potpuno bez obuće, što nije moglo proći.

Na kraju je O'Sullivan ponovo obuo svoje patike i slavio rezultatom 5:3 u ovom meču finala kvalifikacija World Opena.