PRED OČEVIM OČIMA

Australski sport i javnost zatečeni su zastrašujućom tragedijom nakon što je u napadu ajkule smrtno stradao talentovani surfer Khai Cowley (15).

Australski sport i javnost zatečeni su zastrašujućom tragedijom nakon što je u napadu ajkule smrtno stradao talentovani surfer Khai Cowley (15).

Cowley je stradao u jučerašnjem napadu morskog psa u blizini obale u južnoj Australiji. Izvukli su ga na plažu samo nekoliko minuta nakon incidenta, ali spasa nije bilo.

Napad se dogodio u blizini plaže Ethel u nacionalnom parku Innes, a ono što je najbolnije od svega, jeste da je svemu prisustvovao njegov bespomoćni otac i gledao je kako četiri metra velika bijela psina trga njegovog sina.

"Morski pas mu je zagrizao nogu, a jedan lokalni momak je istrčao i želio je pomoći. Skočio je na daksu i odveslao da mu pomogne, a morski pas je kružio oko njih. Drugi dečko ga je uspio izvući, doveo ga do obale, ali je bilo prekasno. Svuda je bilo mnogo krvi", rekao je svjedok incidenta za australske medije.
Adelaide Advertiser navodi da je Khai bio u trenucima odmora sa svojom porodicom te da je koristio priliku kako bi trenirao.

"Izražavamo saučešće i shrvani smo da je mladi i talentovani član naše organizacije bio surfer koji je napadnut u Ethel Beachu. Potpuno smo slomljeni kada smo čuli da je incident bio fatalan", naveli su iz njegovog Surferskog kluba Južna Australija.

U Khaijevo sjećanje pokrenuta je kampanja u kojoj se mogu donirati novci za unesrećenu porodicu, a u trenutku pisanja teksta skupljeno je 65.000 australskih dolara (oko 40.000 eura).