NAJSEKSI SPORTAŠICA 2017.

Jedna od najpopularnijih atletičarki svijeta Alica Schmidt (25) izazvala je nogometnu zvijezdu Erlinga Haalanda na utrku, a priželjkuje disciplinu na 400 metara.

Schmidt, čije objave na Instagramu prati 4,3 miliona pratitelja, već se proslavila pobijedivši u utrci Haalandovog nekadašnjeg saigrača Matsa Hummelsa. U videosnimku i promotivnom spotu sudjelovala je u utrci na 400 metara s Hummelsom.

Video je pregledalo skoro šest miliona ljudi, a kada je riječ o samoj utrci, nogometaš Borussije Dortmund nije imao nikakve šanse i trudio se držati korak za njemačkom atletičarkom. Ipak, Schmidt je bila nadmoćna.

Sada to želi ponoviti s Erlingom Haalandom. Zvijezda Manchester Cityja poznata je po sjajnim atletskim sposobnostima, a zanimljivost je da je norveški nogometaš postavio rekord kao petogodišnjak u skoku u dalj, koji je još uvijek aktivan među djecom.

"Možda bih se mogla okušati s Haalandom na 400 metara. Na 200 bi već bilo teže. Bila bih sretna kada bi se utrka održala, moram ga pitati. Ja sam uvijek spremna. Dakle, Erling, ako si spreman za utrku, izazivam te da vidimo ko je brži. Bila bih sretna", rekla je Nijemica za Dagbladet.

Inače, Schimdt je 2017. godine u izboru australskog časpoisa Busted Coverage izabrana za najseksi sportašicu na svijetu.