ISPLIVALI PROBLEMI

Norvežanin Erling Haaland (23) je napadač kojem je nevjerovatno malo potrebno da pošalje loptu u gol, ali isto tako nije baš igrač koji će sebi šansu stvoriti sam ili učestvovati u kreiranju prilike.

Haalandove slabosti vidjele su se veoma dobro u utakmici Manchester Cityja protiv Arsenala koja je završena bez pogodaka, a na njoj je Norvežanin bio jedan od najlošijih igrača na terenu.

Ponovo su krenule kritike koje su ove sezone učestale budući da je Haaland zakazao u gotovo svim utakmicama gdje se očekuje da bude čovjek odluke.

Probleme u igri Norvežanina detektovao je i legendarni kapiten Manchester Uniteda Roy Keane komentarom o njegovim nogometnim vještinama za koje smatra kako su veoma niske.

"Veoma loše. Njegova ukupna igra je veoma slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, ali ukupno je to veoma loše. Njegova igra je na nivou igrača iz naše četvrte lige. Mora to popraviti kroz iduće godine i popravit će. Međutim, mora na tome što prije raditi", rekao je Keane.

Brojke idu u prilog velikom Ircu budući da je Haaland nevjerovatno ubojit u susretima gdje njegova ekipa dominira, što nije slučaj kada igra derbije.