FAVORITI PROŠLI DALJE

Na nogometnom turniru Olimpijskih igara u Tokiju kompletirane su utakmice četvrtfinala i saznali smo koje četiri selekcije će se boriti za medalje. U pitanju su Španija, Japan, Brazil i Meksiko.

Najuzbudljivije je bilo u meču prvog favorita turnira Španije i selekcije Obale Slonovače. Regularni dio susreta završen je rezultatom 2:2, a u produžecima su Španci postigli čak tri pogotka i prošli su dalje ukupnim rezultatom 5:2.

Eric Bailly je doveo afričku selekciju u vodstvo, ali je do poluvremena Dani Olmo uzvratio. Finiš susreta donosi nevjerovatnu dramu. U prvoj minuti nadoknade Obala Slonovače je povela golom Maxa Gradela, ali je Rafa Mir samo minut kasnije donio poravnanje i produžetke.

Tu je samo jedna selekcija "postojala". Španci su uz nova dva gola Rafe Mira i jedan Mikela Oyarzabala prošli dalje.

Španci će u polufinalu igrati protiv Japana koji je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio protiv Novog Zelanda.

Meč je završen bez golova uprkos velikoj dominaciji Japanaca, no na kraju su morali kroz jedanaesterce boriti se za prolaz dalje. U "penal lutriji" rezultat je bio 4:2 u korist domaće selekcije.

U polufinalu ćemo gledati još jednu selekciju koja cilja isključivo na zlato. U pitanju je Brazil koji je rezultatom 1:0 slavio protiv Egipta. Jedini gol na utakmici postigao je Matheus Cunha u 37. minuti susreta.

Pravu golijadu vidjeli smo u okršaju Meksika i Južne Koreje, a na kraju je rezultatom 6:3 dalje prošla sjevernoamerička selekcija i tako zakazala polufinale protiv Brazila. Ukoliko Brazil i Španija opravdaju uloge favorita u polufinalima, na kraju ćemo gledati borbu za zlato između dvije selekcije od kojih se to očekivalo i prije početka nogometnog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Rezultati:

Španija - Obala Slonovače 5:2 (Nakon produžetaka)
Japan - Novi Zeland 1:0 (Nakon penala)
Brazil - Egipat 1:0
Južna Koreja - Meksiko 3:6