OKRŠAJ VELIKANA

Nogometaši Brazila savladali su reprezentaciju Engleske na Wembleyu u prijateljskoj utakmici rezultatom 1:0 u utakmici koja je djelovala kao prava takmičarska, a ne pripremna.

Englezi su bez dvije velike zvijezde, Harryja Kanea i Bukaya Sake, dočekali Brazil, a utakmica je ponudila mnogo toga, iako nije bilo puno golova.

Od starta je krenulo s velikim šansama, žestokim startovima i žutim kartonima, kao da se ne radi o prijateljskoj utakmici.

Brazilci su nakon 15 minuta igre mogli povesti preko Viniciusa Juniora, ali je njegov šut, koji je išao u mrežu, stigao Kyle Walker skoro na liniji. Odgovorili su Englezi preko Ollieja Watkinsa, čiji je šut otišao preko gola nakon što je bio usamljen pred brazilskim golom.

Poluvrijeme je završeno bez golova, a u nastavku su obojica selektora uveli brojne igrače iz druge postave.

Dok je trajalo zatišje, u 80. minuti vidjeli smo kontru Brazila i gol 17-godišnjeg Realovog čuda od djeteta.

U pitanju je mladi Endrick, kojeg već porede s nekim od najslavnijih Brazilaca u historiji. Dočekao je loptu nakon udarca Viniciusa i smjestio je u mrežu Engleza.

Naravno, to je za Endricka prvijenac u reprezentaciji Brazila. Tako je Brazil upisao pobjedu protiv jednog od najvećih favorita za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Rezultat i strijelac:

Engleska - Brazil 0:1 (Endrick 80')