IGRA SUDBINE

Proslavljeni igrač snookera iz Sjeverne Irske, Mark Allen, u prvom kolu Brittish Opena igrat će protiv svoje bivše izabranice Reanne Evans.

Izvučeni su parovi prvog kola Brittish Opena u snookeru, turnira koji će se prvi put održati nakon 17 godina pauze jer je vraćen u kalendar World Snooker Toura.

Žrijeb je bio veoma zanimljiv, a ono što je u fokusu britanske sportske javnosti je duel bivših partnera Marka Allena i Reanne Evans. Engleskinja je dobila pozivnicu za nastupe u kalendaru WST-a.

Veza Evans i Allena krunisana je rođenjem kćerkice Lauren koja je rođena 2006. godine. Međutim, nakon tri godine zajedničkog života, dvojac se nije rastao u pozitivnom raspoloženju.

Naprotiv, Mark Allen je pao u tešku depresiju nakon koje nije izlazio iz kuće. Nije trenirao, posjećivao je psihologe, propuštao turnire... Čak je u jednom intervjuu poručio kako je nakon svega mogao naštetiti sebi, pa čak počiniti i ono najgore.

Ono što je najzanimljivije od svega, prije tri mjeseca Allen je izazvao incident na Svjetskom prvenstvu u snookeru gdje je zatražio izbacivanje Evans iz prostorije u kojoj je trenirao. Organizatori su mu udovoljili i Evans izveli iz prostorije, a nakon toga i pobrali velike kritike javnosti.

Prvo izdanje Brittish Opena igra se od 16. do 22 augusta u Morningside Areni u Leicesteru, a termini mečeva i raspored još uvijek nisu definisani.