Bivša svjetska prvakinja

Velika Britanija, zemlja koja je ima jedan od najboljih sistema finansiranja potencijalni kandidata za osvajanje olimpijskih medalja, bila je primorana skresati svoj budžet za osam miliona funti.

Direktne posljedice ovog poteza osjetit će trofejna britanska klizačica Elise Christie, koja iza sebe ima tri učešća na Olimpijskim igrama.

Poznata britanska sportašica koja je 2019. godine obznanila da ima ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem, da je dvije godine patila od depresije i anksioznosti, uključujući samoozljeđivanje, spremna je za iskljupljenje na narenim Zimskims olimpijskim igrama.

Kako bi tamo i dospjela, svjetska šampionka u short tracku iz 2017. godine prinuđena je raditi kao dostavljač pizza u Nottinghamu.

Nakon duge borbe sa depresijom 30-godišnja Christie je izjavila da bi medalja u Pekingu bila idealan završetak karijere.

- Sve što radim činim kako bih osvojila medalju u Pekingu i kako bih otklonila nedostatke sa prošlih Igara. Istovremeno, pokušavam da se borim sa stigmom mentalnih problema i to je još jedan veliki cilj - poručila je Christie za koju se priča da bi u Pekingu osim u short tracku mogla nastupiti i u brzom klizanju.

Faktor