SPORT I BIZNIS

Eliz Kristi (Elise Christie) je htjela ostvariti svoj san i nastupati za Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama 2026. godine. Kako bi skupila novac za to odlučila je prodavati svoje golišave fotografije i video materijale na "Only Fansu".

Klizaljke zamijenila električnim romobilom
Za samo 12 dolara mjesečno fanovi mogu uživati u golišavim fotografijama 32-godišnje Kristi. Već je počela i s reklamiranjem na drugim društvenim mrežama, gdje objavljuje fotografije u donjem rublju, a isto dijeli i njena prijateljica i bivša sportašica Sada Lindseji (Sadah Lindsay).

Kristi je tri puta nastupala na Olimpijskim igrama, ali nikada nije uspjela doći do medalje. U Peking nije išla zbog povrede ligamenata skočnog zgloba koju je zaradila ranije u sezoni zbog čega je prvotno najavila odlazak u penziju.

Ipak, izgleda de se predomislila. U intervjuu za "The Sun" je rekla kako radi u pizzeriji i za porodični posao prodaje "curryja" kako bi platila račune, a u nekoliko se idućih mjeseci okrenula utrkama na električnim romobilima koji dosežu brzine do skoro 100 kilometara na sat.

Tako je klizaljke zamijenila električnim romobilom i već nastupala na SP-u u Londonu u aprilu ove godine. Ranije je BBC-u rekla kako se želi spremiti za iduće zimske Olimpijske igre u Italiji.

Medalja nije bila suđena
- Htjela sam osvojiti olimpijsku medalju, ali nije mi bila suđena. Znala sam da neću biti dovoljno dobra. Osjećam da mogu do medalje za četiri godine, samo moram otkriti kako. Trebala mi je pauza. OI u Pekingu su u meni probudile stari žar. Klizat ću za Britaniju, ali trenirati negdje drugdje i fokusirati se samo na sprint (brzo klizanje - op.a.). Neće biti lako. Trenutno nisam na toj razini, zaključila je Kristi kojoj će novac od "Only Fansa" sigurno dobro doći i bez odlaska na OI.