Spektakularni povratak Luisa Ortiza

Luis Ortiz pobjedio je Alexandera Floresa nakon što je doživio dva razočaravajuća poraza u borbama za titulu prvaka svijeta.

Ortiz je bez primljenog udarca te s tek trećim zadanim natjerao Floresa da padne, odnosno suca da prekine dvoboj. Kubanac je snažnim udarcem u tijelo nanio toliku štetu da se američki boksač nije mogao pribrati do kraja sudačkog odbrojavanja.

Komentatori su ostali iznenađeni raspletom borbe od koje su mnogo očekivali, a brojni su se fanovi pitali je li se Flores ozlijedio odmah na početku borbe pa je to razlog njegova odustajanja.

Što god da bilo od navedenog, Ortiz je ponovno u kombinacijama za napad na titulu WBC prvaka, koju sada drži Tyson Fury, a ne više jedini boksač koji je pobijedio Ortiza - Wilder.

Umjesto Furyja Ortiz je nakon pobjede prozvao Andyja Ruiza i tražio meč protiv čovjeka koji je nedavno bio na tronu teške kategorije, nakon što je šokantno pobijedio Anthonyja Joshuu.

Pobjeda u tom meču sigurno bi ga dovela do meča za titulu prvaka svijeta, s obzirom na to da je već godinama u samom boksačkom vrhu, neovisno na poznije godine svoje karijere.